MUP odbacio navode "Iskoraka" da policija maltretira ispitanike

ZAMJENIK glasnogovornice MUP-a Igor Štefanac odbacio je danas navode udruge "Iskorak" koja je u jučerašnjem otvorenom pismu ustvrdila da je policija maltretirala ispitanike u istrazi o smrti don Mije Stijepića.

Internim provjerama nisu utvrđene nikakve nepravilnosti vezane uz postupanje policijskih službenika, izjavio je Štefanac Hini i rekao da MUP poziva "Iskorak" da svoje navode konkretizira.

Također je rekao da MUP dosad u vezi tog slučaja nije zaprimio nikakav prigovor na policijsko postupanje.

Policija u kriminalističkim obradama ne radi razliku po nacionalnoj ili vjerskoj, pa tako ni seksualnoj pripadnosti ispitanika, rekao je Štefanac.

Grupa za promicanje i zaštitu različitih spolnih usmjerenja "Iskorak" u otvorenom pismu navodi da je primila nekoliko dojava po kojima je policija maltretirala ispitanike u istrazi o smrti don Mije Stijepića. Također je izrazila zabrinutost zbog medijskih napisa vezanih uz policijsku istragu o smrti don Mije Stijepića, koji je 27. lipnja pronađen u mjestu Prosika kod Pirovca.

"Iskorak" navodi da je policija na informativni razgovor pozvala tri muškarca od kojih je jedan biseksualac, a druga dvojica heteroseksualci, koji zbog prijetnji ne žele javno istupiti.

Tvrde da se policijsko ispitivanje svelo na šikaniranje i prijetnje "raskrinkavanjem" njihove navodne homoseksualnosti.

Posedarski župnik nestao je 21. lipnja, a tijelo mu je pronađeno nakon višednevne policijske potrage. Okolnosti pod kojima je umro do danas nisu razjašnjene.

Provedena obdukcija nije pokazala da je smrt nastupila nasilnim putem, no u šibenskoj su policiji tada napomenuli da pojedine okolnosti na to upućuju.

Pročitajte više