Na Aljasci se drugi put u tjedan dana srušio avion iste tvrtke. Dvoje mrtvih

Foto (nije fotografija događaja u članku): 123rf

DRUGI put u posljednjih tjedan dana na Aljasci se srušio hidroavion kompanije Taquan Air, javlja CNN.

Dvije osobe, putnik i pilot, poginule su u ponedjeljak popodne nakon što se zrakoplov srušio u luci Metlatkatli. Nitko drugi nije bio u hidroavionu za vrijeme nesreće.

Za sada javnosti nisu predočeni detalji o okolnostima ili uzroku nesreće, a imena poginulih bit će objavljena nakon što obavijeste najbliže rođake žrtava.

Nesreća tijekom krstarenja

Kao što smo već pisali na Indexu, prošlog tjedna se sudario i srušio još jedan hidroavion kompanije Taquan Air, pri čemu je poginulo šest osoba.

Tragična nesreća dogodila se prošlog ponedjeljka kad su se sudarila dva hidroaviona. Putnici iz oba zrakoplova bili su na sedmodnevnom krstarenju brodom Royal Princess.

Maleni avion kompanije Taquan Air s plovcima, zbog kojih može sletjeti na vodene površine, letio je s putnicima u sklopu obalnog izleta koji je organizirala tvrtka Princess Cruises. Vraćali su se s obilaska fjordova, a u hidroavionu bilo je 10 putnika i članova posade.

Poginulo šest osoba

U drugom hidroavionu bili su četiri putnika i pilot. Oni su bili na odvojenom izletu po Aljasci.

Zrakoplovi su se sudarili i pritom su poginula sva četiri putnika i pilot iz drugog zrakoplova, dok je iz hidroaviona kompanije Taquan Air poginula jedna osoba.

Državni odbor za cestovnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država izjavio je da je zrakoplov koji se srušio ovoga ponedjeljka služio kao sredstvo za prijevoz i da nije bio u funkciji turističkog razgledavanja.  

Pročitajte više