Na Cipru otvorena prva plaža za pse

JEDNO od popularnijih odmarališta na Cipru, Ayie Nape, otvorilo je prvu legalnu plažu za pse u toj zemlji, javlja britanski Reuters, što je naravno obradovalo turiste koji običavaju sa svojim ljubimcima odlaziti na godišnje odmore.

"Vidjeli smo da je mnogo ljudi s ljubimcima odmah došlo na plažu. Oni se zahvaljuju na inicijativi i realizaciji takve mogućnosti", kazao je Antonis Cokos, gradonačelnik Ayie Nape, nakon obogaćivanja "ponude" na plaži Luoma. Inače, to ciparsko  mjesto u svijetu je čuveno po cjelonoćnim zabavama posjetitelja koji dolaze sa Zapada.

O samoj inicijativi za otvaranje takve vrste plaže prilično dugo su razmatrali tamošnji turistički djelatnici zajedno sa čelnicima lokalne uprave. Slobodne pasje šetnje i trčkaranja na većini su ciparskih plaža zabranjeni.

Takva pravila nije poštivala većina vlasnika pasa pa su nebrojeno puta izazvali pogrdne komentare ostalih kupača ili su čak doživjeli fizičko nasilje. Nedavno se jedna takva prepirka pretvorila u žestoki obračun koji se okončao ubojstvom vlasnika psa i njegovog ljubimca.

Zanimljivo je kako su nekoć na istu plažu pastiri vodili svoje ovce radi morskog osvježenja.  

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Pročitajte više