Na groblju u Križevačkoj Poljani pokopani pregaženi spomenka Julušić i njezin sin

NA MJESNOM groblju u Križevačkoj Poljani popodne je pokopana 26-godišnja Spomenka Jelušić i njezin šestomjesečni sin Marko, koji su poginuli u subotu navečer u teškoj premetnoj nesreći kad ih je automobilom pregazio njezin djever Juraj Jelušić (35).

Od njih su se oprostili brojni mještani Križevačke Poljane i okolice, predstavnici Hrvatskih željeznica (HŽ) gdje je radila nesretna žena, te kolege i prijatelji supruga i oca stradalih, pravosudnog policajca Stjepana Jelušića te zaposlenici Općinskog suda u Križevcima gdje je zaposlen.

Njegov drugi sin, četverogodišnji Leonardo, koji je također teško stradao u prometnoj nesreći, još je u životnoj opasnosti i nalazi se na Odjelu za intenzivno liječenje Dječje bolnice u Klaićevoj u Zagrebu, gdje je podvrgnut neurokirurškoj operaciji zbog teških ozljeda glave. U komi je i priključen je na aparat za umjetno disanje.

Nesretna žena stradala je kad je u subotu navečer pješice hodala osvijetljenom i preglednom cestom noseći kući mlijeko i gurajući dječja kolica u kojima su bili sinovi.

U tom trenutku s leđa ih je u punoj brzini udario stric Juraj pod utjecajem alkohola, automobilom marke "golf" koji je te večeri posudio od svoje nevjeste Spomenke.

Pročitajte više