Hezbolah lansirao desetke raketa na Izrael. "Ovo je odmazda za ubijenu obitelj"

Ilustracija: EPA

Islamistički pokret Hezbolah objavio je danas da je ispalio "desetke" raketa na sjever Izraela u znak odmazde za zračni napad koji pripisuje izraelskih snagama, pri čemu je poginulo nekoliko članova jedne obitelji na jugu Libanona.

Agencija France Presse piše da se radi o tri poginule osobe, paru i njihovom djetetu, dok Reuters navodi da su poginule četiri osobe. Hezbolah je u priopćenju naveo da je ispalio "desetke raketa kaćuša i falak" na Kiryat Shmon u sjevernom Izraelu "kao odgovor na užasan zločin koji je izraelski neprijatelj počinio u Meis al-Džabalu", u kojem je bilo ubijenih i ozlijeđenih civila.

Obje strane suzdržavaju se od totalne eskalacije

Obrambeni i sigurnosni izvori rekli su za Reuters da su četiri osobe ubijene u Meis al-Džabalu, mjestu koje je pretrpjelo znatne štete u redovitoj izmjeni vatre između Izraela i proiranskog Hezbolaha od početka rata u Pojasu Gaze.

Obje se strane, međutim, suzdržavaju od toga da sukob preraste u rat širih razmjera. Više od 250 pripadnika Hezbolaha i 75 civila ubijeno je u izraelskim napadima na Libanon od listopada. U Izraelu je raketna vatra koja dolazi iz Libanona ubila desetak vojnika i nekoliko civila, dodaje Reuters.

Pročitajte više