Na Zdravstvenom veleučilištu uče da je obitelj nastala po Božjem planu

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

STUDENTI Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu u sklopu jednog kolegija uče gradivo od kojeg se ogradila sama institucija, piše srednja.hr.

Naime, Marija Brdarević predaje na kolegiju Filozofija i etika u sestrinstvu.

Feminizam, komunizam i genderizam uništavaju brak i obitelj

Kao literaturu koristi prezentaciju naziva "Problem postmoderne civilizacije – propadanje braka i obitelji".

Prezentacija je izrađena prema radu Ivana Kopreka iz 2015. godine Razarajući čimbenici braka i obitelji. Inače, Koprek je trenutni dekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti.

Tako studenti moraju učiti o propadanju tradicionalnog braka i obitelji zbog "kobne pogreške miješanja države od 1968. nadalje u intimu obitelji i braka pravnim regulativama", o tome da je "danas lakše zatražiti rastavu nego otkazati mobilnog operatera" i feminizmu, komunizmu i genderizmu kao vodećim ideologijama koje su vanjski čimbenici za uništavanje braka i obitelji. 

Isto tako, studenti uče da "društvo koje ne cijeni brak i obitelj nema budućnost" te da je obitelj prva stanica društva koja je nastala u Božjem planu.

Prezentacija je zaključena rečenicom da "akteri razaranja braka uz medije lijepim i zavodljivim govorom (tolerancija, prava djeteta i ljudska prava) nameću prava koja i djeci i roditeljima nanose štetu, siju zlo, zbrku i kaos".

Čitavu prezentaciju možete pogledati na kraju teksta. 

Veleučilište se ogradilo od sadržaja prezentacije

Profesorica Brdarević komentirala je situaciju. 

"Studenti uglavnom biraju sami svoje teme, ali postoji i ponuđeni izbor tema (uglavnom jesu li sve biomedicinske i biotehnološke intervencije na ljudima i moralno opravdane) za usmeni i pismeni zadatak studentima, koje se obrađuju u sklopu seminarske nastave iz raznih bioetičkih kolegija na studijima ZVU-a. U takvoj ponudi nalazi se još raznih tema i tekstova raznih autora. Činjenice koje ste izvukli iz prezentacije nikako ne smatram onakvima kako ste ih Vi nazvali (op. a seksističke i homofobne)", odgovorila je ona.

Dekan Zdravstvenog veleučilišta Krešimir Rotim ogradio se od sadržaja prezentacije. 

"Ovim putem Vas obavještavamo da stavovi koji su izneseni u prezentaciji nisu službeni stavovi Zdravstvenog veleučilišta te da se od istih ograđujemo kao i da će Uprava obaviti žurni razgovor s prof. Brdarević o predmetnoj prezentaciji", rekao je Rotim za portal srednja.hr.

Problem Postmoderne Civilizacije – Propadanje Braka i Obitelji by Index.hr on Scribd

Pročitajte više