Nadbiskup Oblak o susretu s Marijom propetog Isusa Petković

ZADARSKI nadbiskup u miru Marijan Oblak utemeljiteljicu Družbe kćeri milosrđa Mariju Propetog Isusa Petković, koju će Sveti Otac proglasiti blaženom u Dubrovniku za trećeg posjeta Hrvatskoj, susreo je u Rimu u vrijeme Drugoga vatikanskog koncila.

"Kad smo se susreli, Marija je već bila teško bolesna, gotovo nepokretna. Ta uzorna sestra duboko me se dojmila, osjetio sam da je to rijetko duhovna osoba koja je gajila posebnu pobožnost prema prvoj osobi Presvetog Trojstva - Bogu Ocu", izjavio je danas Hini nadbiskup Marijan, dodavši kako je u pobožnostima i liturgiji više razvijeno štovanje druge i treće osobe Presvetog Trojstva - Boga Sina i Duha Svetoga.

Marija Propetog Isusa Petković (1892.-1966.) iako vrlo bolesna, 12. rujna 1965. primila je u Rimu u posjet tadašnjega zadarskog nadbiskupa Matu Garkovića i biskupa Marijana Oblaka, jedinoga živog hrvatskog nadbiskupa koji se susreo s Marijom zadnjih mjeseci njezina života.

Po Oblakovim riječima u teologiji posebna grana kristologija proučava i produbljuje nauk o Isusu Kristu, a u Crkvi je posebno naglašeno štovanje i proučavanje treće božanske osobe Presvetog Trojstva - Duha Svetoga.

Upravo pobožnost prema Bogu Ocu pokazuje osobnost i duhovnost sestre Marije Propetog Isusa Petković, napomenuo je nadbiskup. Po njegovim riječima u tome je njezina posebna karizma, poseban Božji dar, što je čini originalnom u Crkvi.

"Vlastitim primjerom i životom buduća hrvatska blaženica neka nam bude učiteljica", poručio je zadarski nadbiskup u miru Marijan Oblak.

Pročitajte više