Nakon višegodišnjeg maltretiranja roditelji 21-godišnjeg sina prijavili policiji

DJELATNICI makarske policije proveli su kriminalističku obradu nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog višegodišnjeg maltretiranja svojih roditelja, kojima je prošlog ponedjeljka sinovljevo zlostavljanje konačno dozlogrdilo.

Kriminalističkom obradom policija je utvrdila da je 21-godišnjak od 5. srpnja 2003., kada je imao tek 18 godina, pa do 3. srpnja ove godine, učestalo verbalno i tjelesno napadao svoje nesretne roditelje, kojima je čak prijetio smrću, navodi se u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

No, u ponedjeljak su roditelji odlučili neposlušnog sina prijaviti policiji koja ga je privela zbog počinjenja kaznenih djela na štetu svoje obitelji.

Nakon toga mladić je priveden sucu Suda za prekršaje u Makarskoj gdje je odlučeno da će biti zadržan u pritvoru do okončanja prekršajnog postupka pokrenutog protiv njega.

Nakon saslušanja kod suca za prekršaje nasilnik je priveden sucu Istražnog suda u Splitu. Sudac ga je nakon saslušanja pustio, no obzirom da mu je prekršajni sudac ranije dosudio zadržavanje, 21-godišnjak je priveden u splitski zatvor na Bilicama.

I.K.

Pročitajte više