Nastavljeno suđenje Antunu Novaliću

SASLUŠANJEM svjedoka na osječkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku Nogometnog kluba Osijek Antunu Novaliću, optuženom da je od 1996. do 2001. zloporabom položaja i ovlasti pri ugovaranju prelazaka petorice igrača toga kluba u inozemne klubove, protupravno prisvojio 64 milijuna kuna.

Bivši nogometaš NK Osijeka Nenad Bjelica ustvrdio je na današnjoj glavnoj raspravi da je nakon njegova prelaska u njemački "Kaiserslautern" na račun kluba uplaćeno 900.000 njemačkih maraka te da je sav iznos pripao klubu i Novaliću.

Po njegovim riječima, NK Osijek ostao mu je dužan oko 80.000 njemačkih maraka, a od optuženika trebao je dobiti još 100.000 maraka, ali da to nije realizirano jer je Novalić završio u pritvoru te da poslije toga nije tražio povrat dugova.

Bivši igrač NK Osijeka i današnji nogometaš NK "Dinama" Dumitru Mitu rekao je kako je u vrijeme dok je nastupao za osječki klub, u nekoliko navrata od Novalića dobivao novac "na ruke", te da je od optuženika jednom prigodom dobio 300.000 njemačkih maraka, a drugi put još 150.000 njemačkih maraka.

S obzirom na to da financijsko-knjigovodstveno vještačenje u tom predmetu još nije dovršeno, nova glavna rasprava zakazana je za 18. lipnja.

Pročitajte više