Ćiro Blažević svjedočio na suđenju Novaliću

SASLUŠANJEM svjedoka, među kojima je bio i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević, na osječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšem predsjedniku Nogometnog kluba "Osijeka" Antunu Novaliću, optuženu da je od 1996. do 2001. zluporabom položaja i ovlasti u ugovaranju prelaska petorice klupskih igrača u inozemne klubove protupravno prisvojio 64 milijuna kuna.

Na današnjoj glavnoj raspravi Blažević je kazao kako ga je Novalić, nakon Svjetskoga nogometnog prvenstva u Francuskoj 1998. zamolio za pomoć u ugovaranju inozemnog transfera nogometaša Petra Krpana te da je razgovarao s poznanicima iz francuskog kluba "Nantesa" koji su za Krpana ponudili milijun njemačkih maraka. Dodao je kako je poslije čuo da je Krpan transferiran u lisabonski Sporting za, kako je rekao, "basnoslovnu svotu", za koju nije vjerovao da je taj igrač može postići te da se govorilo od svoti od tri do pet milijuna maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ustvrdio je kako je zahvaljujući Novalićevim ulaganjima NK "Osijek", u kojem je Blažević kratko bio trener, sačuvao prvoligaški status, da je Novalić nekim igračima isplaćivao novac "na ruke", ali da se to radilo i u drugim klubovima.

Svjedokinja Nada Rašnički, koja je bila član Nadzornog odbora kluba i revizor u tvrtkama sustava "Novalić" d.d., kazala je kako su tvrtke toga sustava financirale NK "Osijek" kratkoročnim pozajmicama, da ima spoznaja kako je Novalić i osobno financirao klub, ali da dio njegovih osobnih ulaganja nije uveden u klupske poslovne knjige. Ustvrdila je kako je Novalića upozorila da je to za njega štetno, a da je on odgovorio kako to nije bitno jer da i tako svi znaju da on financira klub.

Suđenje se nastavlja 23. veljače.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara