Nataša Srdoč pozvala američke promatrače na izbore: Očistite biračke liste ili su izbori nevažeći

NATAŠA Srdoč, predsjednica novoosnovane stranke Hrvatska 21. stoljeća, sastala se u Washingtonu s liderima iz redova republikanaca i demokrata te ih upozorila na "korumpirane biračke spiskove u Hrvatskoj koje Vlada i Državno izborno povjerenstvo ignoriraju".

Lideri iz Washingtona predložili su nezavisne promatrače koji će ocijeniti proces i prozvati hrvatske izbore ništavnim i nevažećima ukoliko se biračke liste ne očiste prije izbora.

"Ovaj užasan i bijedan čin od 550,000 nezakonitih birača koji su odredili hrvatske izbore u prošlosti ne može se više tolerirati! Tokom prošlih nekoliko dana sreli smo stručnjake, demokrate i republikance, koji su promatrali i bili uključeni u praćenju izbora u SAD-u i problematičnim mjestima u svijetu", kazala je Srdoč.

"Ovi lideri su zabrinuti nedostacima hrvatske demokracije koje se moraju izložiti pažnji euroatlantskih institucija i EU. Oni su zajedno poslali više od jedne milijarde dolara pomoći demokratskom i reformnom procesu u Hrvatskoj, koji nije polučio nikakve rezultate", upozorila je predsjednica Hrvatske 21. stoljeća.

Pročitajte više