Nevjenčani suprug žrtva obiteljskog nasilja u Samoboru

DA ŽRTVE nasilja u obitelji nisu uvijek žene pokazao je sinoćnji događaj u obiteljskoj kući u Samoboru, gdje je pijana 39-godišnjakinja napala nevjenčanog supruga, gađajući ga stvarima koje su joj se našle pod rukom, a kako ju ni dolazak policije nije zaustavio, čuvari redu primijenili su sredstva prisile, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Napadnuti 39-godišnjak pozvao je sinoć oko 22 sata policiju tvrdeći da ga nevjenčana supruga verbalno i fizički napada. Po dolasku policajci su u obiteljskoj kući u Ulici Tatjane Marinić zatekli ženu kako u vidno alkoholiziranom stanju verbalno napada nevjenčanog supruga. Ubrzo je prema njemu počela ponovno bacati razne predmete. Na zapovijed policajaca da se smiri žena se oglušila i nastavila je s vikanjem, ponovno pokušavajući gađati nevjenčanog supruga. Kako bi je u tome spriječili policajci su nad njom uporabili sredstva prisile.

U zagrebačkoj policiji nisu precizirali na koji način i kojim sredstvima je žena svladana i privedena u samoborsku policijsku postaju, gdje je odbila alkotestiranje, kao i vađenje krvi i urina. Nije rečeno ni je li žena uspjela koji put pogoditi supruga, odnosno je li on ozlijeđen, a ne zna se ni je li među nevjenčanim samoborskim supružnicima i ranije bilo sličnih događaja.

Policija je najavila da će 39-godišnjakinju danas dovesti na Prekršajni sud u Samoboru.

Žene su u Hrvatskoj i dalje daleko najčešće žrtve nasilja u obitelji, no, prema podacima MUP-a, od 1999. se bilježi trend postupnog smanjenja udjela žrtava ženskog spola u ukupnom broju žrtava nasilničkog ponašanja u obitelji. Udjel žena među žrtvama 1999. je iznosio 72,43 posto, iduće godine se smanjio na 70,63 posto, 2001. na 67,75 posto, 2002. na 67,71 posto, a 2003. godine iznosio je 66,96 posto.

Pročitajte više