Nevrijeme u Zagrebu oštetilo 50, a u Osijeku 8 automobila

PEDESET oštećenih automobila, oštećeni krovovi na obiteljskim kućama i zgradama, posljedice su nevremena koje je, praćeno tučom i jakim vjetrom, jučer popodne pogodilo Zagreb i Zagrebačku županiju.

Do sada su prijavljena oštećenja 50 osobnih automobila, većinom od tuče, a nešto manje zbog pada stabala na njih, objavila je zagrebačka policija. 

Rušenje stabala oštetilo je krvove u naseljima Susedgrad i Medveščak, u Dubravi je snažan vjetar srušio tendu i ogradu na jednom ugostiteljskom objektu, razbivši četiri stakla.

U Maksimiru je u dvorište jedne obiteljske kuće palo stablo polomivši kablove od struje, a u istoj je četvrti stup javne rasvjete pao na kolnik.

Jako nevrijeme praćeno tučom sinoć je zahvatilo i Osijek. Prema izvješću policije, oštećeno je sedam osobnih i jedan teretni automobil te dvije obiteljske kuće. Jak vjetar je iščupao četiri stabla i lomio grane drveća, koje su padale na gradske prometnice, a materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Tako je u Gundulićevoj ulici stablo palo na kuću te oštetilo nekoliko crijepova i oluka, a u dvorištu kuče u ulici Stjepana Radića pala je građevinska skela, koja je pritom oštetila ogradu, prozor i pročelje kuće.

Tijekom nevremena u pojedinim dijelovima Osijeka došlo je do kraćeg prekida prometa, zbog obilne količine kiše, koju okolni slivnici nisu mogli upiti. Jaka kiša uzrokovala je poplave u brojnim podrumima.

Osječko-baranjska Policijska uprava izvijestila je kako je utvrđen identitet muškarca, čije je mrtvo tijelo jučer pronađeno kod kupališta "Bajer" u osječkom naselju "Jug 2", a riječ je o 70-godišnjem Martinu T. iz Osijeka. 

Na tome je području, jučer popodne izbio požar, u kojem su gorjeli suha trava i korov, a nakon što su ugasili požar, djelatnici osječke Javne profesionalne vatrogasne postrojbe pronašli su, uz rub vatrom zahvaćenog područja, tijelo Martina T., koje je bilo djelomično opožareno.

Po nalogu istražnog suca osječkog Županijskog suda tijelo unesrećenog prevezeno je u osječku Kliničku bolnicu, gdje će se obaviti obdukcija, radi utvrđivanja uzroka smrti.

Nevrijeme s tučom pogodilo je i područje od Orahovice i Slatine prema Baranji i Podunavlju.

Index/Hina
Foto: V.Š.

Pročitajte više