NOVI POŽARI NA JUGU U Konavlima vatru gase tri kanadera, rasplamsao se požar u Biteliću

Foto: FAH

NA JUGU Hrvatske ponovno su se aktivirali požari.

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz Zemunika danas su angažirane na gašenju tri požarišta.

Ponovno se razvio požar na krajnjem jugu Hrvatske, u Konavlima gdje djeluju tri Canadaira CL-415.

Na požarištu u Biteliću u općini Hrvace u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje je aktivno još od jučer djelovala su od jutros tri Airtractora, a nakon što se požar ponovno razbuktao na ovo požarište upućen je jedan Canadair i dva Airtractora. Na požarištu Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji bila su angažirana 4 Candaira CL-415.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja 2017. godine) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 120 požara (44 u Šibensko-kninskoj, 38 u Splitsko-dalmatinskoj, 28 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 960 sati naleta (38 dana), pri čemu je izbačeno oko 32 500 tona vode te je prevezeno 198  vatrogasca i vojnika i 13 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Pročitajte više