Novi slučaj zlostavljanja u ruskoj vojsci

RUSKO državno tužiteljstvo otvorilo je u utorak istragu o slučaju novog zlostavljanja u redovima ruske vojske nakon što je ruski narednik Stepan Hodorov u vojarni u Novosibirsku premlatio vojnika Valerija Maknovskog, samo nekoliko dana nakon što je na vidjelo iznesen slučaj brutalnog premlaćivanja pitomca u Čeljabinsku 31. prosinca prošle godine kojemu su zbog nanesenih ozljeda amputirane noge i genitalije.

Pojedinosti o novom slučaju zlostavljanja nisu objavljene. Zapovjednik bataljuna vojarne u Novosibirsku optužen je za pokušaj zataškavanja činjenica te je protiv njega otvoren disciplinski postupak.

Zbog nedavnog incidenta koji se dogodio u Čeljabinsku ruski predsjednik Vladimir Putin izdao je upute ministarstvu obrane zatraživši od ministra Sergeja Ivanova da uredu glavnog tužitelja koji radi na tom zločinu ponudi svu pomoć.

Osim što je izazvao velik bijes ruske javnosti, incident u Čeljabinsku naštetio je ugledu Ivanova kojega se smatralo potencijalnim nasljednikom Vladimira Putina na izborima 2008.

Pročitajte više