Novo "čišćenje" u dubrovačkoj policiji: Vježbenik udaljen iz službe zbog zlostavljanja maloljetne osobe

NAKON što je Tomislav Karamarko postao novi ministar unutarnjih poslova, odlučio se na brojne preraspodjele policijskih kadrova, ali i na izbacivanje svih onih koji su na sramotu, umjesto na ponos svojoj službi.

"Veliko čišćenje" u PU dubrovačko-neretvanskoj započelo je smjenom donedavnog načelnika Ivana Krešića, a nastavljeno je preraspodjelom kadrova i udaljavanjem pojedinih policajaca iz službe.

Zamjenik načelnika Ivan Kukrika tako je izvijestio kako je jučer 37-godišnji policijski službenik D. D. prvo preraspoređen na mjesto službenika za graničnu kontrolu, a potom je, istog dana, udaljen iz službe zbog teže povrede službene dužnosti. Kako se doznaje, D. D. je odbio poslušati zapovijed načelnika postaje vezano uz postupanje prema građaninu koji je prijetio službenici Carinarnice i vrijeđao je.

Danas je iz dubrovačke policije "odletio" i 22-godišnji B. K., kojeg su prvo prerasporedili u Postaju granične kontrole Metković, a potom ga udaljili iz službe jer je, dok nije bio u službi, počinio tešku povredu službene dužnosti. Kako se doznaje, maloljetnoj je osobi prijetio, fizički ju je ozlijedio te joj je protupravno oduzeo slobodu. Tijekom dana će biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više