Objavljena knjiga "Noć ženskog pokera" Jill a. Davis

"NOĆ ženskog pokera" američke spisateljice Jill A. Davis, još jedna u nizu knjiga o samostalnim ženama koje tragaju za srećom u velikim gradovima, objavljena je i na hrvatskom, u izdanju zagrebačke Naklade Haid.

Roman Jill A. Davis, scenaristice u talk-showu Davida Lettermana, prati Ruby Capote, nesretno zaljubljenu spisateljicu iz New Yorka, koja se bavi tajnama života i ljudskih odnosa.

Knjiga "Noć ženskog pokera" bila je na ljestvicama najprodavanijih knjiga "New York Times", "New York Posta", web stranice Amazon.com i drugih. Dosad je objavljena u Velikoj Britaniji, Japanu, Njemačkoj i Italiji.

Književni kritičari knjigu nazivaju kombinacijom "Dnevnika Bridget Jones" i "Seksa i grada". Sličnost pronalaze u glavnoj junakinji koja ispija pića s nekoliko neobičnih prijateljica i ima ljubavne probleme, no neki drže da je zrelija od likova iz proslavljenih bestsellera.

Za Ruby kritičari kažu da je pametna, neurotična, zabavna i sklona traču, ali uvijek suosjećajna, dok za knjigu tvrde da uz zabavu i smijeh nudi priču o prijateljstvu i samoći.

Jill Davis dobila je za rad na TV emisiji Late Show Davida Lettermana pet nominacija za nagradu Emmy. Autorica je više scenarija za serije i filmove te kratkih priča.

Knjigu je prevela Renata Mikulec. Mali zagrebački izdavač "Naklada Haid" dosad je objavljivao većinom izdanja za djecu.

Pročitajte više