OKRUGLI STOL O ZNAČENJU DIZAJNA NA GLOBALNOM TRŽIŠTU

U sklopu izložbe finskog dizajna, finsko veleposlanstvo u Hrvatskoj organizira 15. listopada u Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) okrugli stol "Design as a Competitive Edge in the Global Market".

Na okruglom stolu o dizajnu kao konkurentnom dijelu globalnog tržišta predavanja će održati tri finska stručnjaka koji se dizajnom bave u svom svakodnevnom poslu.

Svaki iz svoje perspektive, o značenju dizajna u svijetu biznisa govorit će Anne Stenros, tehnolog i urednica časopisa "Form Function Finland", ekonomist Markku Salimaki i međunarodno priznati industrijski dizajner Olavi Linden.

Oni bi hrvatskim kolegama trebali ponuditi nova globalna gledišta o dizajnu te otvoriti diskusije značajne za dizajn u Hrvatskoj i mogućnosti za suradnju Finske i Hrvatske na tom području.

Okrugli stol, koji će se održati na engleskom, organizira se u sklopu izložbe "Fennia Prize 2003", koja u Gliptoteci HAZU traje od 7. do 26. listopada i na kojoj su predstavljeni najbolji predmeti finskoga industrijskog dizajna - od mode do šumarskih strojeva.

Izložba je već bila postavljena u Helsinkiju, Stockholmu i Talinu, a nakon Zagreba odlazi u Budimpeštu, Berlin i Seul.

Pročitajte više