Osijek: HDZ i koalicija SDP-HSS o rezultatima izbora

NOSITELJ koalicijske liste HDZ-HSLSa na izborima za osječko-baranjsku Županijsku skupštinu Tomislav Ivić izjavio je večeras kako smatra da će županijska lista "imati dobar rezultat".

Prema prvim neslužbenim rezultatima lista je osvojila 15,13 posto glasova, a Ivić je na upit novinara o mogućim poslijeizbornim koalicijama kazao kako treba pričekati konačne rezultate.

Nositelj HDZ-ove liste za osječko Gradsko vijeće, koja je prema prvim rezultatima dobila 8,35 posto, Luka Crnković ocijenio je kako su u procesu postizbornog dogovaranja "sve opcije otvorene" i da ovoga puta HDZ "s novim ljudima, prihvaća koaliciju sa svim strankama, koje žele dobro gradu Osijeku".

Nositelj koalicijske liste SDP-HSS-a Zvonko Erak izrazio je zadovoljstvo rezultatima, prema kojima je lista dobila 17,61 posto glasova.

"Nadam se da ćemo s koalicijskim partnerima pokušati formirati vlast. Razgovarao sam s Vilimom Hermanom (nositeljem koalicijske liste HNS-LS-SBHS-ZH), postojali su kontakti i s nekim drugim strankama ", kazao je Erak.

Nositeljica koalicijske liste SDP-HSS za grad Osijek Biljana Borzan ocijenila je kako je rezultat od 11,41 posto glasova zasigurno odraz stanja u predizbornoj kampanji, u kojoj je raskol u HDZ-u zauzeo gotovo cijeli medijski prostor.

Izrazila je žaljenje malim odazivom koji se, kako je ocijenila, tradicionalno odražava na rezultate stranaka centra i lijeve orijentacije.

Pročitajte više