Osijek: Pokrenuta istraga zbog prijevare robnih zaliha

OSJEČKO Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina G. Č. (38) zbog osnovane sumnje da je zloupotrijebio položaj i ovlasti, te D.B., (28), M.B. (52) i E. W. (47) zbog pomaganja u zloporabi položaja i ovlasti, a čime je oštećeno Ravnateljstvo za robne zalihe.

Osumnjičenik G. Č. tereti se da je u razdoblju od 19. prosinca 2002. do 30. travnja ove godine, u Osijeku i Zagrebu, kao član Uprave osječke tvrtke "Expensum", u nakani da si protupravno pribavi veliku imovinsku korist, iskoristio svoj položaj. Nakon što je Ravnateljstvo za robne zalihe Ministarstva gospodarstva isporučilo spomenutoj tvrtki tri tone pšenice u vrijednosti od 3,3 milijuna kuna, s rokom povrata do 31. kolovoza ove godine, novac dobiven daljnjom prodajom te pšenice, u iznosu od 2,67 milijuna kuna, bez evidentiranja kroz blagajne tvrtke "Expensum", osumnjičeni je sebi prisvojio.

Osnovano se sumnja da su mu pritom pomogli osumnjičenici D.B., M. B. i E. W., a protiv osumnjičenika G. Č. predloženo je određivanje pritvora, izvijestilo je Odvjetništvo.

(Hina) ivuč dd

Pročitajte više