Osijek: Predstavljeni kandidati koalicijske liste SDP/LS/Libra

U OSIJEKU su danas predstavljeni kandidati koalicijske liste SDP-a, LS-a i Libre za 4. izbornu jedinicu, a prva na listi Željka Antunović je istaknula kako je riječ o prirodnoj koaliciji stranaka koje su surađivale u oporbi i na vlasti te da će se zauzimati za snošljivo društvo, u kojem će se ulagati u zdravstvo i školstvo te posebno skrbiti za mlade, žene i nezaposlene.

Nositelj liste je predsjednik SDP-a Ivica Račan.

Želimo Hrvatsku u kojoj ćemo vratiti motivaciju i vjeru ne samo u političare nego i u sposobnosti svakog pojedinca, rekla je Antunović. Podsjetila je kako je Hrvatska u vrijeme koalicijske Vlade dobila 170 kilometara novih autocesta, ustvrdivši kako je Hrvatska 1990. imala nešto manje od 400.000 nezaposlenih, a da ih danas ima 305.000.

Drugi na listi, Zlatko Kramarić (LS), istaknuo je kako će se zauzimati za modernu, građansku i europsku Hrvatsku te isto takvu Slavoniju i Baranju, s Osijekom kao središtem. "Koalicije socijaldemokrata i liberala dominiraju u Europi i to je preduvjet da bi se sve to ostvarilo. Ovo je lista ljudi koji će slobodno misliti i govoriti u Saboru, imajući prvenstveno u vidu interes malog čovjeka", ustvrdio je Kramarić.

Vilim Herman (Libra), treći na listi, ocijenio je da su na koalicijskoj listi "pristojni i tolerantni ljudi". Dodao je kako će se zauzimati za razvoj osječkoga Sveučilišta, što je, kako drži, uz već započete projekte koji će se nastaviti, preduvjet razvoja cijeloga područja.

Na skupu su predstavljeni i ostali kandidati s te koalicijske liste.

Pročitajte više