Osijek: tijekom vikenda 31 alkoholiziran vozač

Osječkobaranjska policija tijekom vikenda je evidentirala 31 vozača koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola te jednoga koji je vozio pod utjecajem droga, izvijestila je danas ta PU.

U sklopu pojačanih mjera suzbijanja prekršaja alkoholiziranosti sudionika u prometu i utjecaja opojnih droga ukupno je obavljen nadzor nad 648 vozača te utvrđeno 212 prekrašaja, a 35 vozača i dva vozila isključeni su iz prometa.

S najvećom koncetracijom alkohola u krvi (3,13 promila) zatečen je vozač bicikla, 46-godišnjak iz Ladimiravaca.

U upravljanju vozilom pod utjecajem opojnih droga zatečen je 24-godišnjak iz osječkog prigradskog naselja Višnevca, kod kojega je ispitivanjem u organizmu utrvđena pristunost marihuane. Oni je do sada devet puta evidentiran zbog prometnih prekrašaja, od čega dva puta zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Tijekom akcije policajci su jučer oko 4,30 uhitili 25-godišnjeg Osječanina koji je odbio alkotest, a nakon vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika prema njemu su primjenjena sredstva prisile, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

Zbog vrijeđavanja i omalovažavanja policijskih djelatnika jučer je u Rakitovici priveden i hrvatski državljanin iz Vukovara, koji je prethodno upravljao automobilom s utvrđenom količinom alkohola od 1,70 promila alkohola u krvi.

Za vrijeme provedbe pojačanih mjera dogodilo se sedam prometnih nezgoda, od čega su dvije nezgode s materijalnom štetom uzrokovane vožnjom pod utjecajem alkohola.

U akciji proteklog vikenda najviše alkoholiziranih vozača evidentirano je u dobnim skupinama od 18 do 24 i od 25 do 50 godina starosti.

(Hina) xivuč yln

Pročitajte više