Otkrivena osoba koja je anonimno prijetila Croatia Airlinesu

NJEMAČKA je policija otkrila, uhitila i pokrenula istražni postupak protiv turskog državljanina K.S. (1969.) koji je hrvatskoj zrakoplovnoj tvrtki Croatia Airlinesu u zadnja dva dana uputio dvije anonimne dojave o postavljenoj bombi, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

U MUP-ovu priopćenju se navodi da je hrvatski Ured Interpola zaprimio danas Interpolovo izvješće iz njemačkog grada Wiesbadena kojim se potvrđuje da je otkrivena osoba za koju se osnovano sumnja da je uputila lažne dojave o postavljenim bombama u zrakoplove Croatia Airlinesa.

U izvješću njemačkog Interpola se navodi da je anonimne dojave uputio K.S. (1969.), turski državljanin s prebivalištem u Frankfurtu.

Njemačka policija privremeno ga je uhitila i protiv njega je pokrenut istražni postupak.

Po do sada prikupljenim obavijestima njemačke policije ne prepoznaje se politička pozadina prijetećih poziva, niti se upućivanje anonimnih dojava, u konkretnom slučaju, dovodi u vezu s aktualnim terorističkim prijetnjama koje su upućene pojedinim europskim državama.

U razrješenju slučaja hrvatska je policija ostvarila vrlo dobru i kvalitetnu suradnju s policijama zemalja članica Interpola, osobito s njemačkom policijom, navodi se u priopćenju MUP-a.

U zadnja dva dana zrakoplov Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba u Frankfurt dobio je dvije dojave o postavljenoj bombi, a provjerom je utvrđeno da je riječ o lažnim dojavama. Posada "airbusa" primila je drugu dojavu jučer ujutro oko 10 sati, a kad je zrakoplov prizemljen u franfurtsku zračnu luku i 126 putnika evakuirano, detaljnom je provjerom utvrđeno kako je dojava kao i ona u nedjelju navečer bila lažna.

Pročitajte više