otvoren međunarodni kongres posvećen obitelji

Četverodnevni međunarodni kongres na temu "Obitelj kao doživotna zajednica", otvoren je danas na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove na Jordanovcu.

Riječ je o kongresu koji zajednički organiziraju Europsko predsjedništvo Međunarodne konfederacije kršćanskih obiteljskih pokreta (ICCFM) i Obiteljski centar iz Zagreba.

Kongres se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Vijeća za život i obitelj Hrvatske biskupske konferencije (HBK) biskupa Valtera Župana.

Biskup Župan govoreći o važnosti teme za koju je rekao da je "suvremena i odraz potrebe vremena", rekao je kako "svaka obitelj u kojoj ne nedostaju bratstvo i mir, može postati doživotnom zajednicom".

"Lijep i uspješan obiteljski život moguć je svakome tko to želi i služi se pravim sredstvima da to postigne", kazao je u ime Organizacijskog odbora Kongresa Marijo Živković.

Na Kongresu, osim predstavnika iz Hrvatske, sudjeluju predstavnici iz Japana, Tajlanda, SAD-a, Portugala, Španjolske, Italije, Malte, Češke, Slovačke, Ukrajine, Bugarske, Srbije i Crne Gore, Slovenije i Austrije.

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup mons. Giulio Einaudi pročitao je pismo Svetog oca Ivana Pavla II. upućenog sudionicima Kongresa. Mons. Einaudi zaželio je, u ime Svetog Oca, da događanja i rad na Kongresu pridonesu boljem razumijevanju obitelji, kako u Crkvi tako i u društvu.

U ime Hrvatskog sabora zastupnica Marijana Petir je rekla kako je "obitelj najplodnija stanica društva jer proširenom vezom spaja sadašnje i buduće generacije".

(Hina) sdju ln

Pročitajte više