PEKING: Potpisan program hrvatsko-kineske kulturne i obrazovne suradnje

Hrvatski i kineski ministri kulture Božo Biškupić i Sun Jiazheng u Pekingu su potpisali Program kulturne i obrazovne suradnje Hrvatske i Kine, priopćilo je danas Ministarstvo kulture.

Hrvatska i kineska vlada jučer su zaključile trogodišnji Program, kako se napominje, u želji da razvijaju prijateljske odnose među narodima svojih zemalja na području kulture i obrazovanja. U Ministarstvu kulture ocjenjuju da će potpisani program omogućit i definirati još konkrentniju suradnju s Kinom.

Potpisnice će, po Programu, podupirati izravnu suradnju Kineske akademije znanosti i Kineske akademije društvenih znanosti te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Predviđen je i program razmjene reprezentativnih umjetničkih izložaba, glazbenih programa, razmjena i suradnja hrvatskih i kineskih ustanova za zaštitu i očuvanje kulturne baštine, suradnja glazbene mladeži, poticanje izravne suradnje nacionalnih, narodnih i sveučilišnih knjižnica, suradnja radijskih i televizijskih kuća kao i suradnja i razmjena između udruga novinara i novinskih agencija na temelju izravnih dogovora.

Potpisnice će podupirati i razmjenu i suradnju u području športa, a o pojedinostima projekata razmjene dogovorit će se športske ustanove i udruge dviju država, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više