Pifar-Mihelić: Degutantne su priče da me Čučić varao sa Pekas

OSUMNJIČENA odvjetnica Nataša Pifar-Mihelić kazala je za Index da je podizanje prijave protiv nje rezultat hajke koja se iz njoj nepoznatih razloga pokrenula baš protiv njenog klijenta Ljubomira Čučića, koji je, kaže, i dalje "siguran u ispravnost svog djela". Ona je također isto toliko sigurna u to da joj je vjeran.

Protiv nje je danas policija podignula kaznenu prijava zbog dva kaznena djela - pomaganja pri počinjenju kaznenog djela oduzimanja djeteta ili maloljetne osobe, te sprečavanja i neizvršenja mjera za zaštitu djeteta ili maloljetne osobe. Na Prekršajnom bi sudu mogla završiti zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno zbog sudjelovanja u onemogućavanja kontakta djece s majkom i okolinom.

"Insinuacije, laži i klevete"

Upitali smo ju da nam prokomentira pojedine napise da je Marijana Pekas također ljubavnica Ljubomira Čučića, što je navodno informacija iz policijskih krugova. Kod Pekas su naime pronađena Čučićeva djeca i ona je pred istražnom sutkinjom rekla kako je baš odvjetnica bila ta koja je dovezla djecu iz Petrinje u Zagreb.

"To su degutantne priče koje plasiraju isti oni koji su pokrenuli ovaj postupak! To su insinuacije laži i klevete. Uostalom, ja nisam nikakva ljubavnica, nego s gospodinom Čučićem već godinu dana živim u izvanbračnoj zajednici. Imamo izuzetan odnos uzajamnog povjerenja, i vjerujem mu", kaže Pifar-Mihelić, i najavljuje da će se sa onima koji šire neistine obračunati na sudu.

Upitali smo ju u kakvim je odnosima ona bila sa Marijanom Pekas. "Ne poznajem ju. Ali smo se upoznale. Nije važno kojom prilikom", odgovara Pifar-Mihelić, koja je od Indexa saznala da je protiv nje podnesena kaznena prijava. Ne zna hoće li se, ukoliko završi na sudu, braniti sama, ali će najvjerojatnije, iz poštovanja prema sudu, angažirati nekog od svojih kolega.

"Ne bojim se pritvora"

Odvjetnica je rekla kako drži da je podnošenje prijava protiv nje "usmjereno na onemogućavanje obrane njenog klijenta, jer je pitanje ukoliko nju maknu s tog spisa, na koji način će ga i tko braniti". Iako bi mogla biti u pritvoru zbog skrivanja malodobne Sarah i Lare Čučić, osumnjičena odvjetnica Pifar-Mihelić neprestano ponavlja "Ni gospodin Čučić, ni ja se na nalazimo ni u kakvoj zoni kaznenog djela ili prekršaja".

Iako kaže da nikakvog prekršaja nije bilo, Pifar-Mihelić svejedno ne želi reći je li ona vozila djecu u Zagreb, niti, ako ih nije vozila, gdje je bila za vrijeme dok su Lara i Sara putovale u Zagreb. "To su pitanja na koja ću odgovoriti pred istražnim sucem", kaže Pifar-Mihelić. Upitali smo ju, boji li se da će sada završiti u pritvoru.

"Ne bojim se pritvora, postoji mogućnost da ću ići onamo, ali se ne bojim toga. Svatko ima pravo na svoju obranu, pa valjda imam i ja", kaže odvjetnica.

Inače, izvođenjem daljnih dokaza optužbe i obrane na Prekršajnom sudu u Petrinji nastavlja se suđenje Čučiću,  zbog nasilja i zanemarivanja djece, koje je započelo u petak.

A.B.
Foto: Cropress.com

Pročitajte više