Pijani Hrvati na austrijskom skijalištu, osim što su teško ozlijedili zaposlenika, načinili veliku materijalnu štetu

NAKON što su trojica pijanih Hrvata izazivala nerede i pritom teško ozlijedila jednog djelatnika žičare na austrijskom skijalištu nedaleko Salzburga, iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija doznajemo kako su načinili i veliku materijalnu štetu.

Iz MVPEI-a stiglo je priopćenje u kojem se potvrđuju navodi austrijskih medija. Veleposlanstvo RH u Beču zaprimilo je od policijske uprave nadležne za pokrajinu Salzburg, 15. siječnja 2007. godine obavijest o divljanju trojice hrvatskih državljana.

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda službeniku žičare na skijalištu, počinjene velike materijalne štete na infrastrukturi skijališta, te opiranja pri privođenju austrijskim vlastima, dvojica hrvatskih državljana privedena su i zadržana u zatvoru u Salzburgu, dok je treća osoba privedena zbog počinjene manje materijalne štete na infrastrukturi skijališta, no i puštena na slobodu.

Veleposlanstvo RH u Republici Austriji, Beču, je u stalnom kontaktu s nadležnim austrijskim tijelima u čijim je rukama u ovome trenutku postupak, dok će Veleposlanstvo nastaviti kontinuirano pratiti tijek situacije, doznajemo iz MVPEI-a.

Austrijski mediji pišu kako se jedan od hrvatskih državljanja opirao uhićenju te da je lakše ozlijedio policajca koji ga je pokušao privesti. Navodno su oštetili i nekoliko automobila, te razbijali prozore.
Nakon što su počeli divljati jedan je djelatnik žičare mladiće pokušao upozoriti na ponašanje, no oni su počeli bježati, ali je zaposlenik potrčao za njima. Jednog je sustigao i pokušao ga zadržati, međutim tada su mu u pomoć pristigla druga dvojica Hrvata i brutalno ga srušili na pod.

Iako je djelatnik bespomoćno ležao na podu, jedan od Hrvata mu je pancericom nagazio na lice. Djelatnik žicare prevezen je u bolnicu gdje mu je ustanovljen prijelom centralne lične kosti i na lijevoj i na desnoj strani lica te je podvrgnut operaciji, pišu austrijski mediji.

A.H.

Pročitajte više