Pljačkaši u odorama SFOR-a ukrali pola mijuna eura

ČETIRI osobe u vojnim odorama i s oznakama pripadnika SFOR-a opljačkale su u srijedu poslije podne blindirano vozilo kojim je iz Banja Luke za Sarajevo prevožen novac Raiffeisen banke BiH, potvrdili su izvori banjalučke policije.

U priopćenju Centra javne sigurnosti navodi se da se pljačka dogodila oko 13 sati i 30 minuta na dijelu prometnice između Banja Luke i Kneževa (Skender-Vakuf) gdje su noružani napadači postavili barikadu na kojoj su zaustavili blindirano vozilo za prijevoz novca i putnički automobil koji ga je pratio.

U osiguranju pošiljke novca u kojoj je bilo više od milijun konvertibilnih maraka (pola milijuna eura) bilo je pet pripadnika dvije zaštitarske tvrtke no njih su napadači razoružali i potom zaključali u blindirano vozilo, pobjegavši nakon toga u nepoznatom pravcu.

Tvrdnju da su pljačkaši bili u odorama SFOR-a iznio je u izjavi agenciji FENA glasnogovornik banjalučke policije Rade Mutić.

On je rekao da su napadači na prometnici postavili zapreke koje su ličile na kontrolnu točku kakve često postavlja SFOR provjeravajući pri tom vozila i putnike. Policija traga za pljačkašima.

Pročitajte više