Policajac koji je poginuo u nesreći u Istri bio je iz Slavonskog Broda

Foto: Facebook

RANO jutros na cesti Tar - Poreč dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 38-godišnji policajac Tomislav Bašić.

Bašić je u Fiatu putovao na posao s kolegicom koja je vozila kad je na njih od iza naletio 24-godišnjak u BMW-u. Njemu je izmjereno 0,38 promila alkohola u krvi.

Fiat se odbio i vratio na kolnik gdje se prevrnuo na krov i zaustavio na desnoj prometnoj traci. Silovito je udario prednjom desnom stranom u stablo. Uslijed udarca i prevrtanja automobila, Bašić je preminuo na mjestu, dok je njegova kolegica teško ozlijeđena.

>>> Kolege o poginulom policajcu: Žena mu za mjesec dana treba roditi, jako se mučio

Poginuli Bašić bio je Brođanin

Kako piše SBplus, poginuli policajac bio je iz Slavonskog Broda.

"I policajac koji je jutros poginuo u Istri je Brođanin. Cijela ulica je u šoku. Najprije smo jutros saznali da je mladić koji je reanimiran na Korzu naš mladi susjed Mario, a sada je stigla još jedna tužna vijest jer dvije kuće dalje od njega u Mesićevoj je roditeljska kuća tog policajca. Prije više od deset godina služba ga je odvela u Istru i sada je tamo i skončao", rekao je za SBplus šokirani susjed poginulog Bašića.

Policija objavila detalje nesreće

"U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 6:40 sati, na cesti D75 (Červar - Tar), smrtno je stradao policijski službenik.

Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,38 promila upravljao automobilom BMW, pulske registarske oznake, iz smjera Tara te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila Fiat, pulske registarske oznake, kojim je ispred njega upravljala 43-godišnja policijska službenica. Od siline udarca, Fiat je s desne strane sletio s ceste i udario u stablo, nakon čega se prevrnuo na krov.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 38-godišnji policijski službenik, suvozač iz Fiata, dok je policijska službenica zbog težih ozljeda prevezena u pulsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju.

Policija, u suradnji s nadležnim držanim odvjetništvom, nastavlja utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće, a nad 24-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Policijska uprava istarska izražava iskrenu sućut obitelji preminulog kolege", objavila je istarska policija.

Pročitajte više