Policija izvijestila o više težih razbojstva na zagrebačkom području

POLICIJSKA uprava zagrebačka je tijekom jučerašnjeg dana zabilježila 63 kaznena djela, među kojima je šest razbojstva, od kojih su neka bila teža i s većim iznosima opljačkanog novca, rečeno je na jutrošnjoj konferenciji za novinstvo PU zagrebačke.

Policija je istaknula da se jučer oko 9,40 sati u Koranskoj ulici, na parkiralištu, dogodilo teško razbojstvo, kada su dvojica nepoznatih muškaraca, uz prijetnju pištoljem, iz parkiranog kombija ukrali veću količinu cigareta, telefonskih kartica i raznih bonova za mobitel, oštetivši poduzeće "Fibis" za oko 180 tisuća kuna. Pro tome su vozača kombija N.B vezali ljepljivom trakom.

Sinoć oko 19 sati je na području Peščenice, u Laurenčićevoj 8, opljačkana poslovnica Hrvatskih pošta (HP). Pljačku su izvela trojica nepoznatih muškaraca koji su, ušavši u poslovnicu i prijeteći vatrenim oružjem, zaposlenicima naredili da legnu na pod. Potom je jedan od razbojnika iz kase pokupio novac (oko 100 tisuća kuna) nakon čega su pljačkaši pobjegli.

Jučer oko 13,40 sati opljačkana je i kladionica "Germania sport", u Odranskoj ulici. U vrijeme razbojstva zaposlenica M.V. bila je sama u kladionicu, a tada je ušao nepoznati muškarac i uz prijetnju vatrenim oružjem, od zaposlenice oteo oko osam tisuća kuna. Nakon toga je pobjegao

Oko podneva na području Maksimira na Maksimirskoj cesti i u Štedno-kreditnoj zadruzi Gradec dogodilo se također razbojstvo. U poslovnicu je oko 12,20 sati ušao maskirani muškarac i, prijeteći ručnom bombom, od djelatnice zadruge zatražio da mu preda novac, što je ona i učinila. Razbojnik je odnio oko 25 tisuća kuna.

Osim o ovim razbojstvima zagrebačka policija je izvijestila i da su sinoć oko 22,30 sati u Novom Zagrebu nepoznate osobe oštetile dva tramvaja Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET). Naime, na dvije "sedmice" razmijena su stakla, navjerojatnije kamenjem.

Na jednom tramvaju broj sedam, vozni red 715, oštećeno je devet, a na drugoj "sedmici", vozni red 713, jedno staklo priključnih kola, doznaje se danas u PUZ-u.

Pročitajte više