Policija: Je li snimka na kojoj hrvatski granični policajac prima mito autentična?

TRI TURSKA državljanina skrivenom su kamerom snimili hrvatskog graničnog policajca koji od njih traži pet eura mita kako bi ih pustio da prijeđu granicu, a video su stavili na YouTube!

Na snimci nazvanoj "Corruption in customs" (odnosno "Korupcija na carini") jasno se vidi kako turski državljani dolaze na granični prijelaz, gdje ih je dočekao policajac. U automobilu su imali spremnu skrivenu kameru koju policajac nije uočio, ali koja je jasno "ulovila" njegovo lice i uniformu.

Policajac je od turskog državljanina tražio da u putovnicu stavi pet eura "bakšiša". Prije nego je uzeo putovnicu policajac je pogledao gleda li ga tko, a nakon što je uzeo eure pustio je Turke da prijeđu granicu. Putovnice u kojima nije bilo novca nije niti pogledao.

Policija provjerava autentičnost snimke na kojoj hrvatski granični policajac prima mito

PU vukovarsko-srijemska, na čijem se teritoriju incident dogodio, obavlja istragu. Snimka je na YouTube inače postavljena još 27. lipnja, a ne zna se kad je nastala. Policija provjerava autentičnost snimke na kojoj hrvatski granični policajac prima mito

Glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske za Index je kazao kako su prije nekoliko dana započeli s utvrđivanjem činjenica za navedeni događaj te da prema prvim saznanjima snimka datira iz 2005. ili 2006. godine. "Po završetku istrage rezultati će biti proslijeđeni nadležnom Državnom odvjetništvu koje će odlučiti ima li elemenata za pokretanje kaznenih postupaka. Također, po utvrđivanju svih činjenica odlučit će se o eventualnom stegovnom postupku protiv službenika", rekao nam je Krunoslav Žgela.

Na pitanje zar snimka nije dovoljan dokaz, Žgela nam je kazao kako se mora utvrditi autentičnost snimke.

Doznajemo kako policajac koji je primio pet eura mita već godinama radi na Bajakovu.

Pročitajte više