Policija: Na derbiju najmanje tisuću Hajdukovih navijača

SUTRAŠNJI prvenstveni nogometni derbi između Dinama i Hajduka utakmica je visokog sigurnosnog rizika, na kojoj se očekuje najmanje tisuću gostujućih navijača, izvijestili su danas u zagrebačkoj policiji.

Cilj policije je osigurati opću sigurnost utakmice, ali i da građani koje nogomet ne zanima mogu mirno šetati gradom, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenik načelnika zagrebačke policije Dubravko Novak.

Zbog povećanog sigurnosnog rizika policija je zatražila i pomoć iz drugih gradova. Posebnu zaštitu policija će, kako je najavljeno, pružiti navijačima Hajduka koje će pratiti od ulaska u grad do stadiona, a nakon utakmice ispratiti iz Zagreba.

Za njih je tradicionalno rezervirana južna tribina maksimirskog stadiona, s posebnim ulazom iz Hitrecove ulice.

Na ulazu u stadion svaki gledatelj bit će detaljno pregledan, a one kod kojih policija pronađe pirotehnička stredstva ili su pod utjecajem alkohola neće biti pušteni na stadion.

Policija preporučuje da zbog stroge kontrole gledatelji dođu ranije na stadion koji se otvara u 18,30 sati. Utakmica počinje u 20,30 sati.

I ovoga puta policija će koristiti video nadzor i snimati tribine stadiona kako bi otkrila moguće izgrednike, dok će na ulicama i u tramvajima, uz redovne policije jedinice šetati i policajci u civilu.


Pročitajte više