Policija prijavila dvojicu radnika Čazmatransa zbog trovanja djece u autobusu

POLICIJA je kazneno prijavila voditelja poslovnice Čazmatransa u Svetom Ivanu Zelini i vozača te autoprijevozničke tvrtke, u čijem se neispravnom autobusu prošlog tjedna 25-ero djece otrovalo ugljičnim monoksidom, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Kaznene prijave podnesene su protiv 48-godišnjeg voditelja poslovnice i 33-godišnjeg vozača Čazmatransa, koje se tereti da su počinili kažnjivo djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 25-ero djece, kazala je policijska glasnogovornica Gordana Vulama.

Policija sumnja da je voditelj poslovnice pustio u promet autobus za koji je znao da je neispravan, nakon čega je vozač istim autobusom dovezao školarce u osnovnu školu u Svetom Ivanu Zelini.

Vozača se tereti da autobus nije zaustavio kada je vidio da u putnički prostor ulazi dim ispušnih plinova i dim nastao zbog blokiranja kočnice prednjeg desnog kotača.

"On je nastavio vožnju i nije pustio djecu iz autobusa, iako su ga djeca to tražila", kazala je Vulama.

Dodala je da je 25-ero djece nakon vožnje dobilo otrovanje krvi ugljičnim monoksidom, zbog čega im je liječnička pomoć pružena u KBC Rebro u Zagrebu.

Vulama je kazala da policija nastavlja kriminalističku obradu nad zaposlenicima Čazmatransa u Svetom Ivanu Zelini, kako bi se utvrdilo ima li još odgovornih za ovo kažnjivo djelo.

Pročitajte više