Popijač: Pravosuđe treba sankcionirati poslodavce koji ne isplaćuju plaće

MINISTAR gospodarstva Đuro Popijač danas je uspješno prebacio "lopticu na drugu stranu stola" kod pitanja novinara kada će država stati na kraj svim poslodavcima koji ne isplaćuju plaću. Ministar smatra da to nije pitanje za njega nego za "pravosuđe".

"Mislim da to treba pitati poslodavce, na koji način je moguće ostvarivati svoje poslovne poduhvate ako nisu u stanju plaćati radnike", kazao je Popijač te dodao da je jasno da se može dogoditi da koji mjesec poduzetnik ima poslovnih problema i zakasni s plaćom. "Ali graditi svoj poslovni poduhvat na neplaćanju obveza prema državi i prema radnicima, to je protuzakonito i to treba sankcionirati, a to je pitanje pravosuđa", dodao je Popijač.

Oprao je ruke i od pitanja o nabavi skupe ebanovine za Ustavni sud, jer to nije u nadležnosti Ministarstva gospodarstva. "Ministarstvo nije u nadležnosti za nabavu ičega što je izvan ministarstva. Uloga kontrole javne nabave je druga stvar, a to kakve će karakteristike tko staviti u tekstu za javnu nabavu nema veze s ministarstvom", zaključio je Popijač.

Pročitajte više