Porastao dug grada zagreba tvrtki Goi na oko 61 milijun kuna

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo raspravljalo je danas, među ostalim, o porastu duga Grada Zagreba tvrtki GOI s 50.000 na 61,6 milijuna kuna.

Na adresu zagrebačkog Poglavarstva stigao je nalog za ovrhu gradske imovine u iznosu od 61,6 milijuna kuna jer Grad nije na vrijeme platio dug tvrtki GOI s kojom je 1999. raskinuo ugovor.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić izrazila je zabrinutost zbog ovakve sudske odluke koja će se osjetiti na gradskom proračunu, te zatražila detaljno očitovanje Općinskog i Državnog odvjetništva o tom sudskom predmetu.

Po riječima gradonačelnice Pavić postoji sumnja da obračun kamata nije ispravno obračunat. "Po nalazu sudskog vještaka iznos kamate daleko je manji od obračunatoga", rekla je Pavić.

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić predložio je da svi gradski uredi naprave inventuru sudskih sporova, zaduženjima i zastarama, kao i da se razmotri rad Državnog odvjetništva kao odvjetnika Grada Zagreba budući da Grad stalno gubi sudske sporove.

Na sjednici je predstavljen i projekt Geografskog informacijskog sustava "Katastra zelenila" vrijedan dva milijuna kuna koji je pokrenuo Gradski ured za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Cilj projekta je evidentirati zelene površine Grada Zagreba, uvesti podatke o njihovim sadržajima, stanju, vlasnicima, te tko ih i kako održava.

Dosad je završena samo prva faza koja obuhvaća područje Jaruna, a završetak kompletnog projekta očekuje se za pet godina.

Pročitajte više