Potpisan protokol o znanstvenoj suradnji s Mađarskom

Mješovito hrvatskomađarsko povjerenstvo za znanstvenu i tehnološku suradnju potpisalo je Protokol prvog zasjedanja Zajedničkog povjerenstva za znanstvenu i tehnološku suradnju između Republike Hrvatske i Republike Mađarske kojim je detaljno utvrđen način provedbe i financiranja zajedničkih projekata, priopćilo je u petak ministarstvo znanosti. L

Temeljem odredbi Ugovora između hrvatske i mađarske Vlade o znanstvenoj i tehnološkoj suradnji mješovito hrvatsko-mađarsko povjerenstvo se sastalo u petak kako bi utvrdilo modalitete znanstvenoistraživačke suradnje između dvije zemlje tijekom 2005. i 2006. godine, dodaje se u priopćenju.

Mješovito povjerenstvo je izvršilo odabir 30 bilateralnih znanstvenoistraživačkih projekata i 4 bilateralne radionice (dvije će se održati u Hrvatskoj, a dvije u Mađarskoj) koje će tijekom dvogodišnjeg razdoblja u jednakom omjeru financirati hrvatska i mađarska strana.

Kako stoji u priopćenju, protokol je u ime ministarstva znanosti, obrazovanja i športa potpisao Radovan Fuchs, pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju, a s mađarske strane Andr?s Roboz, direktor Odjela za međunarodnu suradnju Nacionalnog ureda za istraživanje i tehnologiju.

Obje su strane izrazile želju za daljnjim unapređenjem bilateralne znanstvenoistraživačke suradnje, posebno u svjetlu zajedničkog nastupa u znanstvenoistraživačkim programima Europske unije, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xbis ysb

Pročitajte više