Švicarcu nestalom na Konavoskim brdima još nema traga, potraga se nastavlja smanjenim intenzitetom

Foto: Hina

ŠVICARSKOM državljaninu koji je u četvrtak predvečer nestao na Konavoskim brdima još nema traga, a potraga se nakon detaljnog pročešljavanja terena nastavlja smanjenim intenzitetom, doznaje se u utorak od pročelnika HGSS-a Dubrovnik Zorana Čabrila.

Nestanak 49-godišnjaka prošlog tjedna u četvrtak, nešto prije 20 sati, prijavila je supruga, a potragu koja u utorak ulazi u šesti dan otežava činjenica da Švicarac, inače iskusan planinar, nema uz sebe mobitel.

''Jutros smo od 6 ujutro bili na terenu. Kolege iz Splita, Šibenika, Ogulina i Gospića se vraćaju natrag. Potraga se nastavlja, ali smanjenim intenzitetom. Mi smo teren detaljno pročešljali u više navrata, što se reče da je 'čizma ugazila'. Tražilo se helikopterima i dronovima iz zraka, sve smo pregledali'', rekao je Čabrilo te na upit odgovorio kako se ipak ne može ustvrditi da Švicarac nije na Konavoskim brdima.

''Takvo nešto se ne može reći i upravo zato će potraga završiti onog trena kad budemo sigurni da smo ga locirali. Dotad je sve otvoreno, nastavljaju potragu članovi HGSS-a Dubrovnik. Jutros je bilo deset ljudi i tri potražna tima, a sinoć ga je tražilo 15 ljudi'', rekao je Čabrilo.

U posljednjih šest dana na Konavoskim brdima u potragu je uključeno preko 130 ljudi, koji traže nestalog Švicarca već više od 1200 sati. 49-godišnjak je nestao nakon što se poslije ručka na Konavoskim brdima uputio prema hotelu Epidaurus u Cavtatu u kojem je odsjeo.

Pročitajte više