Predsjednik palestinskog parlamenta traži ispriku Suhe Arafat

PREDSJEDNIK palestinskog parlamenta Ravhi Fatuh zatražio je u ponedjeljak na katarskoj televizijskoj postaji AlJazeeri ispriku Suhe Arafat, supruge predsjednika Palestinske samouprave Jasera Arafata, koja je optužila trojicu palestinskih dužnosnika da njezinog supruga "žele živog pokopati" kako bi preuzeli vlast.

"Suha Arafat mora se ispričati palestinskom narodu, jer je prema tom narodu bila gruba", kazao je Fatuh reagirajući na njezine izjave.

"Abu Amar (Arafatovo ratno ime) je dobro i vratiti će se u domovinu, ali ga Abas, Korei i Šaat, koji žele preuzeti njegovu vlast, žele živog pokopati", izjavila je supruga palestinskog čelnika na satelitskoj televiziji Al Jazeera.

Ona je govorila o premijeru Ahmedu Koreiu, drugom čovjeku Palestinske oslobodilačke organizacije Mahmudu Abasu i ministru vanjskih poslova Nabilu Šaatu.

Neki članovi palestinskog izaslanstva su privatno kritizirali Arafatovu suprugu, koja je u bolnici uz supruga, optuživši ju da "monopolizira" informacije o zdravstvenom stanju i da informacije ne propušta niti najbližim suradnicima.

Pročitajte više