Predstavljena kolekcija Chaplinovih remek-djela

KOLEKCIJA remekdjela Charliea Chaplina, prvo Chaplinovo DVD-izdanje na hrvatskom tržištu, danas je predstavljena u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Riječ je o filmovima "Moderna vremena", "Veliki diktator", "Potjera za zlatom", "Svjetla pozornice" i "Charlie: život i djelo", a uskoro bi se trebala pojaviti i "Svjetla velegrada", "Cirkus", "gospodin verdoux", "Parižanka" i "kralj new yorka".

Restaurirane kopije u kvaliteti su kakva je bila i u vrijeme kada su nastajale a, po riječima kritičara Nenada Polimca, Chaplin je bio čovjek koji je potpuno kontrolirao svoj "proizvod" pa su možda i stoga njegovi filmovi bili dobro očuvani.

U filmu "Moderna vremena" čovjek je suprotstavljen monotoniji stroja, a na dvostrukom disku, uz restaurirani film, može se vidjeti i niz popratnih zanimljivih dodataka.

"Veliki diktator", koji je nastao 1940., kritika je Hitlera i nacizma, a sam je Roosevelt za njega dao "zeleno svjetlo".

"Svjetla pozornice" jedan je od njegovih najosobnijih filmova, dok u "Potjeri za zlatom" glavni junak Yukon traži blago nudeći publici puno komike i zabave.

Filmove je izdao Issa Film i Video.

Pročitajte više