Prijeti mu pritvor: Sanader bi kroz desetak dana mogao završiti u Uskoku na ispitivanju

OKO BIVŠEG premijera Ive Sanadera opasno se počeo stezati Uskokov obruč. Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, Sanader bi kroz desetak dana već mogao biti pozvan na ispitivanje u Uskok.

Nakon što je u javnost procurilo kako je odbjeglog premijera otkucao bivši direktor HEP-a Ivan Mravak te bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić, Sanaderu je opasno zaprijetio i odlazak u pritvor.

Svjestan je odbjegli premijer i sam toga te se bacio u potragu za odvjetnikom. No, ni to se nije pokazalo lakim zadatkom. Naime, većina hrvatskih odvjetnika koje prati kakav-takav glas već su angažirani u drugim slučajevima korupcije i zlouporaba službenog položaja i ovlasti.

U javnosti se nagađa kako je Sanader angažirao Željka Olujića, no ovaj to nije htio komentirati, a uz Olujića spominje se i ime Čede Prodanovića. 

Uznemireni Sanader

Da je bivši premijer ozbiljno uzdrman recentnim svjedočenjima bivših pulena u Uskoku, pokazuje i nedavna paljba koju je u Saboru osuo na nekadašnju uzdanicu, danas svoju ljutu protivnicu premijerku Jadranku Kosor. Optužio ju je da je nesposobna voditi Vladu te da nema podršku građana.

Čitajući s papira pripremljeni tekst uvjeravao je da se ne boji uhićenja jer nikad nije počinio kazneno djelo. No, zato su to, prema njegovu tumačenju, počinili Kosorica i Vladimir Šeks zatraživši pritom da se osnuje saborsko povjerenstvo koje će istražiti navode Damira Polančeca da su mu Kosor i Šeks obećavali blažu kaznu prokaže li njega kao krivca. Tada je demantirao i povezanost s Fimi-medijom ustvrdivši da su se Uskok i DORH upleli u političku borbu protiv njega.

Pročitajte više