Pripreme za posjet svetoga oca zadarskoj nadbiskupiji

ZADARSKI nadbiskup msgr. Ivan Prenđa i predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra održali su danas konferenciju za novinare u povodu posjeta Svetoga Oca Zadru, najavljenog za 9. lipnja, kada će, rečeno je Papa sudjelovati u misnom slavlju na Forumu.

Zadarski nadbiskup, koji je na čelu Koordinacijskog odbora koji će pratiti tijek priprema za doček Svetoga Oca u Zadru, uz ostalo je kazao da će taj posjet biti veliko ohrabrenje Crkvi da se okrene novoj evangelizaciji.

Generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Ivan Mustač, koji je na čelu Organizacijskog odbora, istaknuo je da Nadbiskupija želi u povodu dolaska Svetoga Oca animirati mladež u školama da stvaraju literarne i likovne radove na temu tog posjeta, a najbolje će Nadbiskupija nagraditi. Pozvao je i sve glazbenike u Zadru i Zadarskoj nadbiskupiji, sve klape, KUD-ove da skladaju pjesme u povodu toga događaja i da se pripreme za nastup na središnjem misnom slavlju.

U nastavku konferencije za novinare zadarski dožupan Ivo Grbić i dogradonačelnica Zadra Ana Lovrin rekli su da će Županija i Grad učiniti sve da taj doček bude doličan.

Pročitajte više