PULA: DRANDIĆ O ISTRAŽNOM POVJERENSTVU I REFERENDUMU U ISTRI

Klub zastupnika IDSa uputio u proceduru zahtjev za osnivanjem Istražnog povjerenstva za utvrđivanje nezakonitosti pri prodaji zemljišta na području Barbarige i Dragonere te o projektu "BrijuniRivijera" temeljem inicijative skupine građana koja je prikupljala potpise za raspisivanje referenduma.

Predsjednik Savjeta ids-a Valter Drandić na današnjoj je konferenciji za novinare izrazio nadu da će predsjednik Sabora Zlatko Tomčić tu točku staviti na dnevni red sjednice koja će se održati 24. rujna. Dodao je da je taj prijedlog na inicijativu Kluba IDS-a podržao 31 zastupnik SDP-a te zastupnik talijanske nacionalne zajednice Furio Radin.

Drandić je posljednje izjave članova Odbora za referendum ocijenio kontradiktornim upitavši se što zapravo žele članovi Odbora za referendum. "Članovi odbora se očito ponašaju kao malo dijete kada mu netko uzme igračku, jer kako drugačije tumačiti tezu da traže povjerenstvo, a kada se ono uputi u službenu proceduru onda im to ne odgovara jer su to učinili zastupnici IDS-a i SDP-a", rekao je. Valjda su to trebali učiniti zastupnici HDZ-a", dodao je Drandić.

Kazao je kako Odbor još uvijek nije uputio službeni zahtjev za raspisivanje referenduma županijskoj skupštini. "Zbog toga smatram kako je na djelu manipulacija s građanima i njihovim potpisima jer Odbor očito ne želi ni referendum niti Istražno povjerenstvo već potpise želi za političku promociju uoči predstojećih parlamentarnih izbora", ustvrdio je.

On je optužio pulsku vlast da putem Odbora za referenduma vrši političku promociju. "Sve su ove aktivnosti trebale biti udarna akcija u sprječavanju koalicije IDS-a i SDP-a. Oko ove akcije okupila se cijela desnica u Istri koja je htjela naškoditi ugledu IDS-a kako bi SDP odustao od koalicije", zaključio je predsjednik Savjeta IDS-a dodavši kako su se očito u tome prevarili.

(Hina) dspo ln

Pročitajte više