Puljak: Stvorili smo jednu snagu koja će zamijeniti i srušiti HDZ

Foto: Hina

Ivica Puljak jutros je gostovao u Studiju 4 HRT-a. Nije htio potvrditi nalaze li se on i Marijana Puljak na listi SDP-ove koalicije.

"Odluke o tome će donijeti naša stranka. Tko će sve biti na listi, vidjet ćete vrlo skoro. Kad sve stranke potpišu ciljeve, kad ih usvoje, onda ćemo sve prezentirati javnosti", rekao je Puljak.

"Mi smo zadovoljni činjenicom da smo se uspjeli ujediniti i da smo stvorili jednu snagu koja će zamijeniti i srušiti HDZ te od Hrvatske napraviti zemlju u kojoj vlada red i gdje svi građani imaju ista prava i žive dostojanstveno", rekao je Puljak.

Podržava li Milanovića?

"Ako me pitate za temu migranata, ona je važna. Mi imamo strane radnike koji su nam potrebni jer nam nedostaje radne snage. Njih treba integrirati u naše društvo. Imamo besplatne tečajeve za strane radnike. Ja sam potomak migranata, moj otac je radio u Njemačkoj. Trebamo biti otvoreni i učiniti sve kako bismo integrirali te ljude", dodao je.

Centru 11 mjesta na listama?

Kako je sinoć objavljeno, listu desete izborne jedinice trebao bi predvoditi SDP-ov veteran Ranko Ostojić, a ulazna mjesta navodno bi trebala pripasti i vodećim političarima Centra Marijani i Ivici Puljku, njoj 2., a njemu 5. mjesto u izbornoj jedinici.

Od sudionika sjednice Predsjedništva SDP-a neslužbeno se čulo da je ispregovarano 11 mjesta na listama za Centar, doduše, sva bi bila neulazna osim za bračni par Puljak.

Na sjednici je bilo otpora nekim prijedlozima i nije baš vladalo oduševljenje onime što je šef stranke Grbin izložio, pogotovo u trećoj i desetoj izbornoj jedinici, u kojima lokalni članovi stranke nisu zadovoljni ustupanjem mjesta Reformistima odnosno Centru zbog nesuglasica na terenu, no vrh stranke poziva na viši cilj – svrgavanje HDZ-a s vlasti.

Pročitajte više