Pusić: Iz EU fondova za poljoprivredu smo iskoristili samo 6 posto novca!

HNS-OVA saborska zastupnica Vesna Pusić danas je upozorila da je Hrvatska iskoristila samo šest posto sredstava iz europskih fondova namijenjenih poljoprivredi, što pokazuje da imamo problema, a moglo bi dovesti i do smanjenja dostupnog novca iz EU fondova.

"Taj novac još nije nepovratno izgubljen, ali nam vrijeme ističe. Na problem s korištenjem sredstava u poljoprivredi, na koju država plaća 40 posto od ukupnih poticaja, ukazuje činjenica da je od 2007. godine do danas iskorišteno samo 5,9 posto", kazala je Pusić te upozorila na loš rad u Agenciji za plaćanje.

Kaže da je ta Agencija, koja je zadužena za novac iz IPARD fondova, odbila sve od 67 ponuđenih projekata. "Ukupna vrijednost tih projekata je 282 milijuna kuna", kazala je Pusić. Njezin stranački kolega Zlatko Koračević upozorava da bi nam moglo propasti čak 140 milijuna kuna iz EU fondova te da bi nam u budućnosti, zbog nesposobnosti povlačenja sredstava, mogli smanjiti dostupan novac. "To je direktna šteta poljoprivrednom sektoru i ljudima koji su ovih dana na cesti", zaključio je Koračević.

Pročitajte više