Račan od Mirka Filipovića traži smanjenje sportskih aktivnosti

PREDSJEDNIK SDP-a je, gostujući u emisiji "Nedjeljom u dva", najavio kako će od Mirka Filipovića zatražiti smanjenje sportskih i filmskih aktivnosti, ukoliko Filipović i dalje želi biti saborski zastupnik, piše Jutarnji list.

"Nisam zadovoljan angažmanom Mirka Filipovića u Saboru. Uskoro ću s njime razgovarati o tome može li svoje sportske i filmske aktivnosti s radom u parlamentu. Ukoliko to neće biti u mogućnosti, morat će prekinuti saborski mandat." - kazao je Račan.

Predsjednik najjače oporbene stranke također je izrazio svoje nezadovoljstvo Milanom Bandićem, odnosno njegovim angažmanom u "aferi Zagrepčanka".

Račan je kazao kako u Bandićevom radu ima elemenata autokratskog ponašanja, te kako SDP više neće tolerirati slučajeve kao što je oglas "Istina je", zbog kojeg je Bandić i kazneno prijavljen.

Bivši premijer potvrdio je da će smijeniti Bandića i njegove suradnike iz zagrebačke organizacije SDP-a ukoliko nastave s takvim ponašanjem, pa dodao kako će se "tek vidjeti hoće li Bandić biti stranački kandidat za gradonačelnika Zagreba."

Anketno pitanje za gledatelje u emisiji "Nedjeljom u dva" bilo je treba li Račan vodstvo stranke prepustiti nekom mlađem, a na njega je potvrdno odgovorilo 3406 gledatelja. 8364 gledatelja smatra kako bi Račan i dalje trebao ostati na čelu SDP-a.

Pročitajte više