Ranjen češki novinar CNN-a, ubijen rumunjski zaštitar

ČEŠKI novinar, koji je radio za američki CNN, ranjen je u ponedjeljak navečer u Falluji, sunitskoj utvrdi 50 kilometara u Bagadu, piše u srijedu češki tisak, a rumunjska privatna tvrtka Bidepa najavila je u srijedu prekid rada u Iraku nakon ubojstva njezina djelatnika.

Tomas Etzler (41), ranjen je u leđa i u glavu nakon eksplozije granate, u napadu na desetak aermčkih marinaca koji su bili u jednoj školi u Falluji, piše u srijedu praški list Lidove Noviny prenoseći njegovu izjavu.

Rumunjska Bidepa, čiji je djelatnik ubijen u nedjelju u zajsedi kod mjesta Hilal južno od Bagdada, stavit će "na sigurno" šest svojih djelatnika zaposlenih u Iraku na poslovima zaštite.

"Odlučili smo odmah prekinuti aktivnosti našeg osoblja u Iraku, nakon tragedije u nedjelju u kojoj je jedan naš djealtnik umro a jedan je ranjen", kazao je za AFP direktor tvrtke Nicolae Dumiru.

Rumunjsko ministarstvo obrane objavilo je da u valu nasilja zadnjih dana u Iraku nema nijedne žrtve među 730 pripadnika rumunjske vojske raspoređenih u toj zemlji u okviru stabilizacijskih međunarodnih snaga.

Pročitajte više