Ranjeni splitski kriminalac je nosio pancirku. Napadači su pobjegli u dva Mercedesa

Foto: Dalmacija danas, MUP

POLICIJA nastavlja potragu za četiri osobe koje se dovodi u vezu s jučerašnjom pucnjavom u Splitu u kojoj je teško ozlijeđen 36-godišnji Josip Čubelić, od prije poznat policiji. Pucnjava se dogodila 50 metara od dječjeg vrtića, u vrijeme kada su djeca išla kući. 

"U odnosu na događaj od jučer u kojem je pucnjevima iz vatrenog oružja u Splitu teško ozlijeđen 36-godišnjak policijski službenici i dalje poduzimaju mjere traganja za 4 osobe koje se dovode u svezi s događaju. Fotografije osoba javno su objavljene na službenoj web stranici policijske uprave Splitsko-dalmatinske", poručili su iz policije. 

 

Čubelić nije želio govoriti o motivima napada

"Pozivamo građane ukoliko imaju saznanja o osobama s fotografije ili gdje se nalaze da u tome obavijesti najbližu policijsku postaju ili da se javi na broj telefona 192. Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila splitsko-dalmatinska@policija.hr", dodali su. 

Slobodna Dalmacija doznaje kako policija traga za crnim Mercedesom, dok je sinoć na Žnjanu pronađen bijeli Mercedes mađarskih registarskih oznaka. Pretpostavlja se kako su osumnjičenici pobjegli s mjesta događaja u ta dva vozila. Čubelić policiji nije ništa govorio o napadu i potencijalnim motivima napadača. U trenutku ranjavanja je na sebi imao pancirku koju navodno nosi već pune dvije godine.

"Možemo reći da je Split siguran grad"

Glasnogovornik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Jerko Kurevija je na današnjoj konferenciji za novinare izbjegavao konkretne odgovore na pitanja jer je kriminalističko istraživanje u tijeku. Nije želio potvrditi da pucnjava ima veze s požarom na osobnom automobilu koji se dogodio u nedjelju. Kurevija je potvrdio kako se provjerava svaka informacija dobivena od medija i građana. 

"Vrijeme i mjesto počinjenja ovakvog događaja upućuju na to da je sigurnost ugrožena, ali možemo reći da je u ovoj godini na području grada Splita ovo prvi zabilježeni pokušaj ubojstva. Nemamo zabilježenih ubojstava u ovoj godini. Također, u prošloj godini imamo zabilježen samo jedan slučaj ubojstva na području grada Splita i sedam pokušaja ubojstava, od kojih nijedan nije izvršen upotrebom vatrenog oružja. Možemo reći da je Split siguran grad", naglasio je. 

Pročitajte više