Renault Hrvatska i Raiffeisenbank darovali gluhoslijepe osobe i siromašne obitelji

RENAULT Hrvatska darovala je Hrvatskoj udruzi za gluhoslijepe osobe "Dodir" vozilo Renault kangoo, dok je Raiffeisenbank Austria (RBA) darovala 160.000 kuna obiteljima s više djece teškog materijalnog stanja.

Renault Hrvatska odlučio je darovati vozilo gluhoslijepim osobama u Europskoj godini osoba s invaliditetom, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Primopredaja vozila održana je jučer u udruzi "Dodir", a služit će za prijevoz gluhoslijepih osoba na njezine radionice i razne aktivnosti iz programa za rehabilitaciju i edukaciju članova.

"Dodir" od 1994. skrbi za 145 gluhoslijepih osoba - djece, mladih i odraslih, koji žive u raznim dijelovima Zagreba i okolice pa imaju poteškoće u dolasku na radionice.

Raiffeisenbank Austria priopćila je danas da je ukupnim iznosom od 160.000 kuna darivala obitelji s brojnom djecom i teškog materijalnog stanja.

Donacije u okviru akcije Hrvatskog Caritasa "Za 1.000 radosti" u domovima 16 obitelji iz više hrvatskih gradova uručili su direktori podružnica RBA u nazočnosti predstavnika Caritasa.

Uprava te tvrtke odlučila je ove godine skromnije obilježiti blagdane pa je umjesto tradicionalnog druženja s klijentima krajem poslovne godine i darivanja, sredstva ušteđena na taj način namijenila najpotrebnijima, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više