Riječki pomorac u bolnici u Bariju ostaje još nekoliko dana

RIJEČKI pomorac Vilijam Šlothauer, koji je 3. kolovoza u blizini talijanskog grada Barija pao s Jadrolinijina broda Marco Polo te u moru proveo oko 30 sati, u bolnici u Bariju boravit će još nekoliko dana, doznaje se danas iz Jadrolinije.

Iako je bilo najavljeno da bi Šlothauer danas mogao biti otpušten iz bolnice, liječnici ocjenjuju da oporavak treba produljiti još nekoliko dana. Šlothauer nije ozlijeđen i nema većih zdravstvenih tegoba, ali mu je potreban oporavak zbog dugotrajnog boravka u moru.

Stoga će članovi obitelji i predstavnici Jadrolinije po Šlothauera krenuti nakon odluke liječnika o otpustu iz bolnice, doznaje se iz Jadrolinije.

Vilijam Šlothauer je na brodu Marco Polo radio kao mladić sobe. Brod je 3. kolovoza u 00,15 sati isplovio iz Barija za Dubrovnik, a nestanak pomorca uočen je nakon dolaska broda u dubrovačku luku. Nakon neuspješne pretrage broda u 9 je sati o nestanku izviješćena Pomorska policija i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru te talijanska služba za traganje.

Šlothauera je pronašla posada crnogorskog broda "Sveti Stefan" u moru 10 nautičkih milja od Barija, 4. kolovoza oko 6,25 sati. Brodom je prevezen do luke Bari, a zatim je smješten u bolnicu.

Pročitajte više