RIM: BOZANIĆ MEĐU MOLIŠKIM HRVATIMA

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u utorak misu u župnoj crkvi San Felice del Molise zajedno s moliškim Hrvatima, hrvatskom manjinom u Italiji. L

Bozanić je ukazao na važnost što uže veze moliških Hrvata s domovinom, što drži da je važno i za budućnost Europe. Zagrebački nadbiskup poklonio je crkvi medaljon s moćima kardinala Stepinca.

Posjet Moliseu dio je višednevnog hodočašća oko pedeset svećenika Zagrebačke nadbiskupije, predvođenih kardinalom Josipom Bozanićem i pomoćnim zagrebačkim biskupom Vladom Košićem na grob bl. Augustina Kažotića u Luceri u povodu 700. obljetnice imenovanja toga blaženika zagrebačkim biskupom.

U Moliseu goste iz Zagreba dočekali su predstavnici lokalne vlasti koje su istakli kako su posjeti hrvatskih svećenika vrlo važni za održavanje ne samo vjerske već i nacionalne svijesti u narodu koji je prije 500 godina pobjegao pred Turcima i naselio se u pokrajini Molise.

Odgovarajući na riječi dobrodošlice kardinal Bozanić je kazao kako je važan susret s potomcima onih koji su nekad živjeli s druge strane Jadranskog mora. "Ovim posjetom proživljavamo duboko zajedništvo u korijenima i u vjeri", rekao je Bozanić.

U srijedu 22. rujna u Luceri na grobu bl. Augustina Kažotića održat će se misa koju će predvoditi kardinal Bozanić.



(Hina) xstom ybs

Pročitajte više